Централните банки по света могат да продадат 100 милиарда британски

...
 Централните банки по света могат да продадат 100 милиарда британски
Коментари Харесай

100 млрд. британски лири ще наводнят пазара при твърд Brexit

 Централните банки по света могат да продадат 100 милиарда английски лири (127,53 милиарда долара) от валутните си запаси при положение на " корав " Brexit съгласно изследване на Bank of America Merrill Lynch, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
 

Перспективата за излизане на Англия от Европейския съюз става все по-вероятна в очите на вложителите.Продажби на лири от централните банки могат да станат мощен катализатор за забележителен спад на английската лира, в случай че Англия се окаже неспособна да реализира съглашение преди март следващата година, показват специалистите на банката в известие до клиентите, отбелязвайки, че сега международните запаси от лири стерлинги възлизат на близо 500 милиарда $.

По данни на Международния валутен фонд (МВФ) английските лири са 4,5 % от общите запаси на централните банки, до момента в който съгласно Bank of America Merill Lynch междинният дял на британската валута в международните запаси от 1995 година е 3,6 на 100. Един пункт разлика в оценката се равнява на 100 милиарда лири, които могат да бъдат продадени, пресмята финансовата компания. 
По публикацията работи: Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР